Látogatóink  

Jelenleg 5 vendég és 1 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Veni Sancte 2023

Az idei tanév első eseménye 2023. szeptember 1-én reggel 8 órakor a helyi templomban zajlott.
Tanévnyitó ünnepségünkre a negyedik osztályos diákok készültek, s egy kedves kis műsorral nyitották meg a 2023/2024-es tanévet, tele pozitív energiával és örömmel.
 
Veni Sancte

Mária napi szentmise 2023

Az idén is hagyományosan szeptember 8-án, pénteken kezdetét vette a három napos „Akasztói Mária Napok” rendezvénysorozat a falu búcsúünnepe alkalmából.

Szeptember 8-án este Kisboldogasszony ünnepén (Szűz Mária születése napján) ünnepi szentmise volt a templomban. A vendég atya Mons. Menyhárt Sándor bírósági helynök, kanonok, nagybaracskai plébános volt, aki a szentmise után a hagyományos körmenetet is vezette a hordozható Mária szobor kíséretében. A szentmisén szép számmal megjelentek a katolikus iskola növendékei is.

Mária nap

Bővebben...

Őszi kirándulás 2023

2023. szeptember 15-én, pénteken tartottuk meg hagyományosőszi kirándulásunkat. Ebben az évben tovább folytattuk a gyerekek látókörének bővítését, igyekeztünk a pályaorientációban segíteni.

őszi kirándulás

Bővebben...

Táskaszentelés 2023

Szülők és diákok számára egyaránt kihívásokkal teli hónap a szeptember, hiszen az iskolakezdés után szervezettebben és kicsit rohanósabban indulnak a hétköznapok. Azért, hogy ezeket az akadályokat könnyedén vegyék a diákok, 2023. szeptember 17-én táskaszentelést tartottunk a katolikus templomban.

táskaszentelés

Bővebben...

Terményáldás 2023

Kis falunk határában fekvő termőföldek sok családnak nyújtanak megélhetést. Ezért is fontos minden évben megemlékezni a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése alapján egyházi ünnepek közé sorolt terményáldó eseményről.

terményáldás

Bővebben...

Szent Erzsébet 2023

Árpádházi Szent Erzsébet rózsává változott kenyereit, majd újra kenyérré változott rózsáinak csodáját idézte meg a 2023. november 19-i Szent Erzsébeti mise.

Szent Erzsébet

Bővebben...

2023.10.23.

2023. október 20-án a templomkertben lévő Hősi Emlékmű köré gyülekeztek a Kunszt József Katolikus Általános Iskola 8. osztályos diákjai, hogy megemlékezzenek az 1956. október 23- i áldozatokról. Az ünnepélyes műsorban felelevenítettek az ’56-os eseményeket és az azt követő megtorló intézkedéseket. A szívhez szóló műsort Klajkóné Vén Krisztina tanárnő felkészítésével adták elő diákjaink.

ünnepi megemlékezés

Bővebben...

Szent Márton

Márton nap előestéjén, 2023. november 10-én tartottuk meg a hagyományos Márton napi lámpás felvonulásunkat. Az idő sajnos nem kedvezett a felvonulásnak, az eső miatt egy rövidebb útvonalat jártak be a kis lámpásokkal a diákok.

Szent Márton

Bővebben...

Szavalóverseny 2023 iskolai forduló

Az akasztói Kunszt József Katolikus Általános Iskola 2023. november 13-án rendezte meg helyi szavalóversenyét, ahol Kiss Benedek védnökségével látta vendégül a versszerető diákokat, felkészítő tanáraikat és szüleiket.

szavalóverseny

Bővebben...

Szavalóverseny 2023 körzeti forduló

2023.november 24-én délelőtt számos verskedvelő gyermek és felnőtt kísérő töltötte meg könyvtárunkat, ahol méltó helyet kapott a Kiss Benedek szavalóverseny.

Évről évre a térség legtehetségesebb versmondói gyűlnek össze nálunk, hogy megmérettessék magukat. Idén 14 iskolából érkeztek a verselni vágyók.

szavalóverseny

Bővebben...

   
© Akasztói Általános Iskola