Látogatóink  

Jelenleg 6 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Tanévnyitó ünnepség 2013

Már a nyári szünet utolsó napjaiban megkezdték a 3.a és 3.b osztályosaink a készülődést az idei tanév megnyitására. A két osztályfőnök Juhászné Budai Erzsébet és Andriska Marianna tanító nénik szervező munkájának köszönhetően egy színvonalas, vidám műsorral kezdtük meg a 2013/2014-es tanévet iskolánkban.

 Tanévnyitó ünnepség

 

 

Őszi kirándulás

2013. szeptember 26-án megtartottuk hagyományos őszi kirándulásunkat.

Az alsó és felső tagozatos diákok egy vidám délelőttöt töltöttek el a sportpályán.

A délelőtt eseményeiről készült képeket az iskola Facebook oldalán lehet megtekinteni.

Ovisok ismét vendégségben

Ovisok_1b
Ovisok_1b Ovisok_1b

Nagycsoportos óvodások látogattak el az 1.b osztályba. Iskolánk azzal segíti az apróságok beilleszkedését az új közösségbe, hogy évente többször is nyílt napra várja az óvodásokat.

Érkeztek is szép számmal az ovisok. Elsős társaikkal együtt - akikkel közös foglalkozáson vettek részt – éppen negyvenen voltak.

Bővebben...

Mikulás délelőtt az elsősökkel

MikulásAz iskolai hagyományokhoz híven a 4. osztályos tanulók és az első osztályosok december 6-án együtt várták a Mikulást az iskola ebédlőjében. A 4. osztályosok egy rövid kis műsorral lepték meg az elsősöket, melynek főszereplőjeként a Mikulás is betoppant közéjük és végül kiosztotta a jól megérdemelt csomagokat. Búcsút intve a Télapónak még folytatódott az ajándékosztás, hiszen a gyerekek is megajándékozták egymást a saját készítésű ajándékaikkal.

Bővebben...

Karácsonyi nap 2013

Hagyományainkhoz híven december 20-án bensőséges hangulatú karácsonyi nappal zártuk a 2013-as évet.

Az alsó tagozatosokat délelőtt egy színvonalas karácsonyi műsorral lepték meg a 2.a és 2.b osztályos tanulók, a műsor szervezői Hubertné Chudi Katalin, Kunczné Balázs Teréz és Tóthné Varga Zsófia voltak. A megható előadás után a gyerekek a szokásos foglalkozások közül választhattak kedvükre: számítógépes játékok, ajándékkészítés a kreatív sarokban vagy a társasjátékok kedvelői is megmérkőzhettek egymással, akinek pedig táncolni volt kedve az a discóban remek hangulatú buliban vehetett részt. A sok finom sütemény és szendvics a szülők jóvoltából került az asztalokra. Zárásként a tanító nénik átadták a gyerekeknek az iskola jelképes ajándékát.

A képre kattintva a délelőtt eseményei képekben is megtekinthetők.

Karácsony az alósoknál: Galéria

A felső tagozatosok délután ünnepeltek szintén családias körben. Az ünnepi műsort az 5.a és 5.b osztály adta elő, akiket Lóki Andrásné és Lóki András tanár úr készített fel. A szép műsor után a kicsikéhez hasonló programok várták a felsősöket is. A délután folyamán készült fotók az alábbi képre kattintva szintén megtekinthetőek.

Karácsony a felsősöknél: Galéria


Minden Kedves Látogatónknak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és

Boldog Új Évet Kívánunk!

 

 

Ovisok az 1.a-ban

Ovisok az 1.a-ban2014. január 24-én, pénteken a már kialakult hagyomány folytatásaként ismét meglátogattak minket a nagycsoportos óvodások.

A farsanghoz kapcsolódva közösen készítettünk szemüvegeket, álarcokat a kicsikkel.

Bővebben...

Farsang 2014

Hagyományainkhoz híven idén is megrendeztük az alsósok és a felsősök körében is a farsangi ünnepségünket.

A színvonalas egyéni és csoportos jelmezesekről készült képeket az alábbi két linken tekinthetik meg, tölthetik le:

Alsós farsang képekben... Felsős farsang képekben...
 Alsós farsang  Felsős farsang

 

Ovisok testnevelés órán

Ovisok testnevelés órán2014. február 11-én a nagycsoportos óvodások egy játékos testnevelés órát látogattak meg az 1. a osztályban.

Az óra színhelye a sportcsarnok volt.

A legtöbb óvodás először járt az iskola sportcsarnokában, ezért nagy-nagy örömmel vették birtokba a teret.

Bővebben...

Ünnepi megemlékezés 2014

Hagyományainkhoz híven

a 6. osztályosok műsorával

Március 15.ünnepeltük március 15-ét.

A nemzeti ünnepre a Kisdobos voltam Bem apó táborában című jelenettel készültek a gyerekek, amelyben a szemtanú, résztvevő elbeszélése segítségével, egy kerettörténetbe ágyazva követhettük végig a forradalom és szabadságharc eseményeit.

Bővebben...

Óvodások látogattak az 1.b-be

Ovisok az 1.b-benNagycsoportos óvodások látogattak el április 8-án az 1.b. osztályba. Iskolánk azzal segíti az apróságok beilleszkedését az új közösségbe, hogy évente többször is nyílt napra várja az óvodásokat.

Ez alkalommal is szép számmal érkeztek az ovisok. Elsős társaikkal együtt - akikkel közös matematika órán vettek részt – közel harmincan voltak.

Bővebben...

Családi nap 2014. május 10.

Családi nap 2014 - Galéria2014. május 10-én, szombaton tartottuk meg iskolánkban a családi napot. A programot iskolánk tantestülete állította össze, megvalósításában nagyon sok szülő, nagyszülő vett részt.

Már korán reggel nagy volt a sürgés-forgás a napközi udvarán. A szülők sátrat állítottak, felkészültek a sütésre. Tóth Istvánné Erzsi néni vezetésével készült a lángos és a pannakuka. A délelőtt folyamán a sok éhes száj gyorsan elpusztította az elkészült finom étkeket. Szomjukat a Bognár-Vin Kft. jóvoltából Ági szörppel csillapították.

Bővebben...

Ovisok a tanító néniknél

Ovis látogatás - GalériaMájus 13-án kedden nagy izgalommal vártuk a 3. osztályos gyerekekkel a leendő elsős tanulókat és anyukáikat az osztályunkba. 17 óvodás jött el kísérőjével erre a nyílt napra.

Bővebben...

Ballagás 2014

2014. június 13-án a 7.a osztályosok szívhez szóló műsorral elballagtatták 8. évfolyamos diákjainkat.

Ballagás_2014

"Megcélozni a legszebb álmot,

Komolyan venni a világot,

Mindig szeretni és remélni,

Úgy érdemes a földön élni."

 (Papp Lajos)

A ballagás képei ide kattintva megtekinthetőek és letölthetőek!

Tanévzáró 2014

A 4. osztályosok műsorával tarkítva tartottuk meg iskolánkban a tanévzáró ünnepséget, melynek keretében hagyományainkhoz híven az idei tanévben kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulóinkat jutalmazta meg a tantestület.

A 2013/2014-as tanév végén élményekben gazdag, pihentető, vidám nyarat kívánunk mindenkinek!

Találkozunk szeptemberben!

Tanévzáró 2014

A tanévzáró ünnepségről készült fotókat az alábbi linken lehet megtekinteni!

Nyári tábor az iskolában

2014. június 23-27.
 
Tartalmas, változatos programokkal vártuk a gyerekeket a szünidő kezdetén.
A hét első három napját az iskolában töltöttük, ahol gyöngyöt fűzhettek, készíthettek bábokat, papírmasé figurákat, fonalgrafikát és textilképeket, karkötőket bőrből, valamint batikolhattak, sportolhattak és számítógépes játékokat játszhattak.

Az első nap képekben A második nap képekben A harmadik nap képekben

Iskolai nyári tábor

Iskolai nyári tábor

Iskolai nyári tábor

Hétfőn az elkészült bábokkal a gyerekek egy dalt is előadtak, amit a többiek lelkesen fogadtak.

A kézműves technikákkal készített tárgyakat  természetesen haza is lehetett vinni.


Csütörtökön és pénteken két csoportra osztottuk a tanulókat. Az egyik csapattal busszal Kiskőrösre utaztunk, ahol a Közúti Közlekedési Múzeum látnivalóit tekintettük meg, sőt akinek kedve volt hozzá, még az úthengert is vezethette.   A többiek Csengődre kerékpároztak át, ahol játszhattak az egyik játszótéren.

A negyedik nap képekben Az ötödik nap képekben
Iskolai nyári tábor Iskolai nyári tábor 

Mindkét nap végén meglepetés várta a gyerekeket. Egyik nap jégkrémet, másnap  pedig Suhajda Imre vállalkozó ajándékaként finom pizzát ehettek hazaindulás előtt.
Bízunk benne, hogy kellemes élményekkel gazdagodtak a gyerekek ezen a héten.

Endrődi Éva

szervező

   
© Akasztói Általános Iskola