Látogatóink  

Jelenleg 5 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Őszi kirándulás

Őszi kirándulás

Iskolánk szép hagyományainak egyike az őszi kirándulás. Az idén is, mint már annyiszor, szellemi és fizikai próbatételekkel tisztelegtünk a Szabadságharc hőseinek emléke előtt, jelképes mécsest gyújtva az aradi tizenháromnak és Batthyány Lajos miniszterelnöknek.

Apraja-nagyja felkerekedett, hogy aztán két csapatra, alsó és felső tagozatra váljon.

Bővebben...

Mikulás buli az alsó tagozatban

Télapóbuli2012. december 6-án együtt várta a Mikulást a két 1. és a két 4. osztály. A gyerekek műsorral és ajándékokkal kedveskedtek egymásnak.

Addigra a Mikulás is megérkezett a krampusszal, a csomagokat Tőle kapták meg a gyerekek. Majd elkezdődött a mulatság. Megkóstolhattuk a szülők által készített finom süteményeket, mindenki tácolhatott, jól érezhette magát. 

Bővebben...

Szavalóverseny

Az Akasztói Általános Iskola és Könyvtár szervezésében szavalóverseny kerül megrendezésre.

A versenyen az alsó és felső tagozatos diákok is megmérettetésre kerülnek.

A versmondóknak az alábbiakból kell készülni:

  • Egy szabadon választott és
  • egy kötelező vers, amely
    • alsóban: Kányádi Sándor:Eső, szél sár c. verse,
    • felsőben: Nagy László: Repülő c. verse.

A verseny időpontja: november 19. 14 óra, felsősöknek 15 órától.

Helyszín: Iskolánk könyvtára.

Szeretettel várjuk az érdeklődő diákokat és kedves vendégeinket!

Minden résztvevő jutalomban részesül!

Szabóné Lesch Tünde (szervező)

Karácsonyi készülődés

KarácsonyfaA Karácsony előkészületeire hangolva iskolánk jónéhány lelkes diákjának köszönhetően egy vidám délutánt töltöttünk együtt.

A délután célja az iskolai karácsonyfa díszeinek elkészítése volt. A sok segítő kéznek köszönhetően rövid idő alatt rengeteg kis csomag készült el a fára. Az eredmény magáért beszélt, a pénteki karácsonyi napra szép díszbe öltözött az iskola fája.

Bővebben...

Karácsony az alsósok körében

KarácsonyIskolánk december 19-én a hagyományos karácsonyi ünnepségével búcsúztatta a 2012-es évet.

Az alsó tagozatosok délelőtt ünnepeltek. A 2. osztályosok megható műsorukkal üzenték: "Az igazi ajándék a szeretet!

Bővebben...

Karácsony a felső tagozaton

KarácsonyHagyományainkhoz híven ebben az évben is az 5. osztályosok szerepeltek az iskolai karácsonyi ünnepségen.

Műsorunkat a karácsonyról és a hozzá kapcsolódó szokásokról szóló prózai szöveggel indítottuk, majd Jókai Mór Melyiket a kilenc közül? című elbeszélésének dramatizált változatát adták elő a gyerekek. A jelenetet a szöveghez illő versekkel és az énekórán megtanult karácsonyi dallal gazdagítottuk.

Bővebben...

Farsang az iskolában

Farsang az alsó tagozaton

Farsang az alsósoknálFebruár 8-án délelőtt a Faluházban gyülekeztek a jelmezbe öltözött, álarcot viselő farsangoló kisiskolások.

A 3. osztályosok „Jóllakatlak” éttermi jelenete nyitotta a műsort. A pincérek, szakácsok, vendégek forgataga tánccal invitált bennünket a lakomázásra. A 4. a osztály vidám, énekes műsora  A libapásztorlány lakodalma címet viselte. Végül a 4.b-s gyerekek Gumimaciknak öltözve, akrobatikus elemeket is tartalmazó táncot mutattak be.

Bővebben...

Együtt temették a telet az óvodások és az iskolások Akasztón

KiszebábVirágvasárnapi jellegzetes leányszokás - a magyar nyelvterület egy részén - a  kiszehajtás. Nyitra, Hont, Nógrád, Pest-Pilis-Solt-Kiskun és Heves vármegye egyes községeiben volt szokásban.

A kisze többnyire menyecskének öltöztetett szalmabáb, melyet banya néven emlegettek. A lányok énekszóval vitték végig a falun, majd a falu végén vízbe vetették vagy elégették. A bábu a különböző magyarázatok szerint a tél, a böjt, a betegség megszemélyesítője lehetett.

Bővebben...

Sportnap a szülőkkel

2013. március 21-én egy kellemes mozgással teli délutánt töltött el az 1.a osztály a szülőkkel. Összemérhették az erejüket a sorversenyeken, majd floorballban küzdhettek egymás ellen a csapatok.

A hangulat végig nagyon jó volt, de a legnagyobb örömöt az okozta, hogy a gyerekek együtt játszhattak az anyukákkal és az apukákkal. Szeretnénk, ha még sok ilyen alkalomban lehetne részünk.

A gyerekeknek és a felnőtteknek is köszönjük ezt az élményt!

iskolaotthon
iskolaotthon iskolaotthon
iskolaotthon
iskolaotthon iskolaotthon
iskolaotthon
iskolaotthon iskolaotthon
iskolaotthon
iskolaotthon iskolaotthon
iskolaotthon
iskolaotthon iskolaotthon
iskolaotthon
iskolaotthon iskolaotthon

Kunczné Balázs Teréz és Hubertné Chudi Katalin

osztályfőnökök

Ünnepi hangulatban

1848. március 15.

Színvonalas ünnepi megemlékezést tartott iskolánk 6.a osztálya Beszedics Zoltánné tanárnő szervező munkájának köszönhetően a tornacsarnokban.

A megemlékezés képei a galériában is megtekinthetőek.

Madarak és Fák napja

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

Madarak és Fák Napja- Akasztó-általános iskola

2013. május 11.

„Odúkészítés mesterfokon” a gyerekek aktív részvételével.

Bővebben...

Családi nap

családi nap2013. május 11-én, szombaton tartottuk iskolánkban a Családi napot. Jó hangulatban, sok látnivalóval, kreatív tevékenységekkel, sportolási lehetőségekkel vártuk diákjainkat és a velük együtt idelátogató szülőket.

 

Bővebben...

Ovisok a 4.b-ben

Ovisok látogatása2013. május 14-én, délelőtt 10 órakor iskolánkba látogattak a nagycsoportos óvodások, hogy bepillantást nyerjenek az iskola életébe.

A 4.b. osztály- tanító nénijükkel együtt -nagy izgalommal várta a leendő elsősöket, akik szüleikkel érkeztek.

Bővebben...

Ovisok a 3.osztályban

Ovisok látogatásaGubánné Líbor Ildikó és Pál Erika tanítónők és a 3. osztályosok már izgatottan várták ezt a napot, hiszen megérkeztek a leendő elsősök az iskolába.

A két pedagógus színes és izgalmas foglalkozásokkal, feladatokkal lepte meg az óvodásokat.

Bővebben...

Ovisok az elsősöknél

Ovisok az elsős...
Ovisok az elsősöknél Ovisok az elsősöknél
 
Óvodások látogattak az első osztályosokhoz május 28-án délelőtt a harmadik órában. A gyerekeket az óvónénik kísérték. Az 1.a és 1.b osztályos tanulók és a tanító nénik Kunczné Balázs Teréz, Tóthné Varga Zsófia és Hubertné Chudi Katalin nagy szeretettel várták őket. Az 1.a-s iskolaotthonos tanulók a tanév során megtanultak egy bábjátékot. Az ovisok kedvenc mesekönyvéből választottak hozzá egy tanulságos történetet, a címe: A gomba alatt. Ezt adták elő az óvodások szórakoztatására.

Az 1.b osztályból Boldizsár Anna olvasott mesét a gyerekeknek. Anna a mesefelolvasó versenyen negyedik helyezést ért el. Utána a digitális táblán az első osztályosok környezetismeret órájának egy részletébe tekintettünk bele. Megnéztünk a nyárról egy rövidfilmet, majd a táblán együtt megoldottunk egy hozzá kapcsolódó gondolkodtató feladatot. Az elsősök és az óvodások ajándékkal kedveskedtek egymásnak. Az óra hátralévő részében az ovisok és az elsősök az iskola játszóterén játszottak egymással.

Tanévzáró ünnepség

A 4.a és 4.b osztályok színvonalas műsorával tarkítva megtartottuk iskolánkban a tanévzáró ünnepséget, melyen az idei tanévben kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulóinkat jutalmazta meg a tantestület.

A 2012/2013-as tanév véget ért, mindenkinek élményekben gazdag, pihentető, szép nyarat kívánunk!

Találkozunk szeptemberben!

A tanévzáró ünnepségről készült fotókat az Akasztói Általános Iskola Facebook oldalán lehet megtekinteni.

Tanévzáró ünnepség

Alkategóriák

   
© Akasztói Általános Iskola