Látogatóink  

Jelenleg 8 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Mária napi szentmise 2023

Az idén is hagyományosan szeptember 8-án, pénteken kezdetét vette a három napos „Akasztói Mária Napok” rendezvénysorozat a falu búcsúünnepe alkalmából.

Szeptember 8-án este Kisboldogasszony ünnepén (Szűz Mária születése napján) ünnepi szentmise volt a templomban. A vendég atya Mons. Menyhárt Sándor bírósági helynök, kanonok, nagybaracskai plébános volt, aki a szentmise után a hagyományos körmenetet is vezette a hordozható Mária szobor kíséretében. A szentmisén szép számmal megjelentek a katolikus iskola növendékei is.

Mária nap

Mária nap 

Mária nap

Mária nap

 

Mária nap

Szeptember 10-én vasárnap a katolikus plébánia 300 éves alapítását is ünnepelte az Egyházközség. Az ünnepi szentmisét, melynek főcelebránsa és szónoka Ft. Tornavölgyi Krisztián a veszprémi Érsekség irodaigazgatója és a veszprémi Szent Margit templom plébánosa mutatta be, Fekete Szabolcs kanonok, kerületi esperes, keceli plébános és Kiss István kiérd. esperes-plébános közreműködésével.

Mária nap

Mária nap

A szentmise után a templomban fotókiállítás megnyitójára került sor: „300 éves az akasztói Egyházközség” címmel. Megnyitó beszédet mondott Suhajda Antal polgármester, majd bemutatták az ünnepi alkalomra készült hat féle új képeslapot a templomról és a településről. A szentmisében kértük Isten áldását: hogy ne csak 300 éves múltja legyen az Egyházközségnek, hanem jövője is.  A szentmisén Csupor Balázs kalocsai orgonaművész végezte a zenei szolgálatot.

Mária nap

Mária nap

Mária nap

Mária nap

Délután 16 órakor a három napos ünnep koronájaként a közismert László Attila előadóművész adott koncertet a templomban, melyben Szűz Máriát köszöntette, a hazát éltette és a szeretet gyakorlását hirdette a zene nyelvén. A jelenlévő „kicsinyek és nagyok” fergeteges tapsviharral köszönték meg a csodálatosan szép előadást.

Mária nap

Mária nap

 

2023.09.08-án készült képek ide kattintva megtekinthetőek!

2023.09.10-én készült képek ide kattintva megtekinthetőek!

   
© Akasztói Általános Iskola