Látogatóink  

Jelenleg 11 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Tanévkezdő információk 2019

Tanévkezdő információk!

TANKÖNYVOSZTÁS

 2019. augusztus 27-én (kedden) 7.00-18.00-ig.

Helye: Községi Könyvtár

 **********

TANÉVNYITÓ ÜNNEPI SZENTMISE és ÜNNEPÉLYES TANÉVNYITÓ

VENI SANCTE

 2019. SZEPTEMBER 1-jén 17.00 órakor

 HELYE: KATOLIKUS TEMPLOM

 Megjelenés ünnepélyes öltözékben /fekete-fehér, nyakkendő/.

Gyülekező az iskola udvarán: 1645-kor.

**********

 Első tanítási nap: 2019. szeptember 2. (hétfő)

(1-4 óra osztályfőnöki, 11.40-ig)

**********

Étkezési igénybejelentő

Figyelem!

Elektronikai hulladék gyűjtés!

Ideje: 2019. szeptember 30. hétfő 14.00-16.00

Helyszín: Könyvtár udvar

Gyűjtünk:

  • minden elektromos árammal működő gépet (kivéve: hűtő, tv, monitor)
  • akkumulátorokat
  • fémeket

20 Ft/kg-os áron.

A gyűjtés bevétele az osztályoknál marad!

 

*************

 Gesztenye gyűjtés

Ideje: 2019. október 22.

35 Ft/kg-os áron.

A gyűjtés bevétele az osztályoknál marad!

 

 

 

 

Gesztenye gyűjtés 2019

Gyűjts te is VADGESZTENYÉT az osztályodnak és tietek az összeg!

Október 22-én

hálós krumplis zsákokban kérjük a gesztenyét!

A gesztenyéket kérjük 21-én (hétfőn) vagy 22-én (kedden)

12 óráig behozni a Könyvtár udvarába!

2019. augusztus 20.

Augusztus 20. Szent István államalapító és egyházszervező királyunk ünnepe

Szent István király (eredetileg Vajk, kb. 970., Esztergom – 1038. augusztus 15., Székesfehérvár vagy Esztergom-Szentkirály) az első keresztény magyar király, a keresztény magyar állam megalapítója és a magyar keresztény egyház megszervezője.

Augusztus 20.

Bővebben...

Veni Sancte 2019

Veni Sancte szentmise

Szeptember 1-jén Kiss István plébános atya celebrálta iskolánk évnyitó szentmiséjét, a Veni Sanctét. A Szentlélek segítségül hívása fontos hagyománya a katolikus iskolák évkezdésének, hiszen általa útmutatást és erőt kapunk az egész éves munkánkhoz. Az áldás kérés után a 3.a osztályosok műsorával folytatódott az ünnepi szertartás. Az iskola jelképes kapuját díszítették fel a kisdiákok egy-egy évszakhoz kapcsolódó és iskolai élményre emlékeztető rajzzal, majd közös énekkel búcsúztatták el a nyarat. Az elsősök köszöntése után a tanító nénik vezetésével igazából is átléphették az újdonsült diákok az iskola kapuját. A harmadikosok verses műsorát színesítette 2 elsős kislány bátor szavalása is, majd Ujváriné Lengyel Éva igazgató-helyettes köszöntő szavaival nyitotta meg az új tanévet. Beszédében méltatta az iskolánk felújításában résztvevő segítőket, hiszen kívül-belül megszépült környezetben kezdhetünk neki az új tanévnek.

Veni Sancte

Bővebben...

Táskaszentelés 2019

Szeptember 3. vasárnapján tartottuk meg a 2019/2020-as tanév táskaszentelését.

Az új első osztályos gyermekek elhozták iskolás táskájukat, és benne a legnehezebbnek tartott tantárgy könyveit. Közösen kértük a jó Isten áldását a tanévre, az első osztályos gyermekek megváltozott új napirendjére, hogy legyen kitartásuk és derűsen vegyék az akadályokat. Először a kisgyermekek megáldása történt. Kértük Jézust, a gyermekek barátját, hogy egész évben kísérje segítő kegyelmével az első osztályosokat, majd pedig a táska és a legnehezebbnek vélt tantárgy könyveit áldottuk meg.

Táskaszentelés

Bővebben...

Őszi kirándulás az alsósoknál 2019

Szeptember 21-én egy igazi nyarat idéző meleg napon tartottuk meg a hagyományos őszi kirándulást.

Az iskola udvaron Fekete József igazgató úr megnyitója után az alsós osztályok futóversenyt rendeztek a sportcsarnok mögötti futópályán. Ezután az első osztályosok vezetésével egy hosszabb útvonalon elindult az alsós csapat a sportpálya felé bízva abban, hogy mire kiérünk, felszárad már a harmatos fű.

őszi kirándulás

Bővebben...

Őszi kirándulás a felsősöknél 2019

2019. szeptember 20-án, pénteken megtartottuk a hagyományos őszi kirándulásunkat a sportpályára. Eltérve a szokásainktól nem útközben voltak az állomások, hanem kint a pályán kellett érdekes feladatokat megoldaniuk a tanulóknak. A reggeli tájékoztató után hátizsákokkal és a menetlevelekkel felvértezve indultak a csapatok osztályfőnökük vezetésével. Ezen a napon a gyerekeknek a történelmi és az irodalmi tudásukra, illetve az ügyességükre is szükségük volt. Az első állomáson nyelvtani feladatokra, keresztrejtvényekre és Petőfi Sándor életével kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolni a csapatoknak.

őszi kirándulás

Bővebben...

Matek tájoló 2019

A Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium immár ötödik éve rendezi meg a Matek-tájoló szabadtéri versenyt, ahol a résztvevők háromfős csapatokat alkotnak, versenyeznek egymással és az idővel. A versenyen szükség van a matematikai és a tájékozódási készségekre egyaránt. A csapatoknak térkép alapján meg kell találniuk az állomásokat, ahol egy matematikai problémát kell megoldaniuk, majd út közben különböző érdekes tájékozódási feladatokat is kapnak. A versenyen négy kategóriában indulhatnak a versenyzők: 6., 7., 8. és 9-10. osztály. Ezt a versenyt idén október 16-án, szerdán délután rendezték meg a szervezők. Összesen 110 csapat indult. Az első három helyezetteket díjazták korcsoportonként. A hetedikeseink közül egy csapatnak sikerült a dobogós helyet elcsípniük. Harmadik helyen végeztek a Számolók 1.0 nevű csapat, melynek tagjai: Baltás Botond, Horváth Ádám és Szabó Martin. A bronz díj mellé még matek – tájoló kitűzőt, oklevelet és iskolai naptárat is kaptak.

A többiek is ügyesek voltak, gratulálunk mindenkinek.

 

                                                                                               Beszedics Zoltánné

                                                                            szaktanár

Szent Márton 2019

Márton napi ünnepség

Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik; az új-bornak Szent Márton a bírája, tartja a középkori mondás. Ezt elevenítik fel egyre több helyen az országban. Ezért tartanak lakomákat és lampionos felvonulásokat Európa szerte.

November 10-én, vasárnap mi is összegyűltünk a templomba szentmisére, hogy megemlékezzünk az ókor szentjéről. Márton élettörténetét olvasták fel a gyerekek, képes vetítéssel egybekötve, majd részben saját magunk készítette lampionokkal, mécsesekkel, körmenetbe vonultunk az iskola aulájába.

Szent Márton

Bővebben...

   
© Akasztói Általános Iskola