Látogatóink  

Jelenleg 18 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

2017. augusztus 20.

2017. augusztus 20-án, vasárnap ünnepélyesen megemlékeztünk államalapító és egyházszervező első szent királyunkról az akasztói templomban.

augusztus 20

Bővebben...

Ünnepélyes tanévnyitó 2017

Évnyitó a Kunszt József Katolikus Általános Iskolában

Az iskolában mindenki nagy izgalommal és serényen készült a 2017/2018-as tanévnyitó ünnepségre. Elkészültek az iskolában a célszerű felújítás munkálatai. A szorgoskodás eredményeként a gyerekeket tiszta, otthonos környezet várta.

Tanévnyitó 2017

Bővebben...

Papírgyűjtés 2017 ősz

Gyűjts te is papírt az osztályodnak
és tietek az összeg!
(osztályok közötti verseny)


Fődíj: Torta

Ideje: 2017. október 16. (hétfő)


Helyszín: Könyvtár udvara


Gyűjtsétek össze előre a papírt,

mert a kijelölt napon az átvevő csak 7.00-17.00-ig veszi át!

Vadgesztenye gyűjtés

Gyűjts te is VADGESZTENYÉT az osztályodnak
és tietek az összeg!

Az idei tanévben vadgesztenye gyűjtést is szervezünk,

gyűjtsétek a vadgesztenyét hálós zsákba!


Leadás ideje: 2017. október 9. (hétfő)


Helyszín: Könyvtár udvara

 Csak a kijelölt napon veszik át a gesztenyét (25 Ft/kg áron)!

Veni Sancte 2017

2017. szeptember 3-án, a nyári szünet után közösen összegyűltünk az Isten oltára elé, hogy az új iskolaévhez a Szentlélek segítségét kérjük.

Veni Sancte 2017

Bővebben...

Egyházközségi búcsú 2017

Búcsú 2017

Idén szeptember 10-én vasárnap ünnepeltük az akasztói templom és egyházközség búcsúját.  Az ünnepi nagymisét Nagy Attila a kecskeméti piarista szerzetesrend házfőnöke mutatta be, majd a hordozható Mária szoborral körmenetet tartottunk a templom körül.

Bővebben...

Táskaszentelés 2017

Táskaszentelés 2017

Szeptember 24-én, a hónap utolsó vasárnapján tartottuk a Szentírás ünnepét. A szentmise elején az alábbi könyörgéssel megáldottuk a hívek Szentírását, hogy a Biblia olvasására mindjobban ösztönözzük híveinket. Urunk, Jézus Krisztus a Szentírás olvasása által, nyilatkoztasd ki magad híveidnek. Add, hogy téged mind személyesebben megismerjünk, és másokkal is megoszthassuk az örömhírt, hogy élsz. Áldd meg a Bibliákat, hogy ez számunkra alapvető imakönyv és az élet könyve legyen. Aki élsz és uralkodol mindörökkön-örökké.

Bővebben...

Őszi kirándulás 2017 - alsó tagozat

2017. szeptember 27-én ismét megrendezésre került iskolánkban az őszi kirándulás. A sportos, játékos vetélkedőkön az egész iskola részt vett. Kötetlen és szervezett szabadtéri játékokkal, ügyességi, gyorsasági, gondolkodtató, szellemi feladatokkal készültünk a gyerekeknek.

A gyerekek nagyon várták ezt a napot, hogy végre együtt töltsenek társaikkal egy színes, programokkal gazdag napot csapatépítő jelleggel.

Nagy izgalommal telve készítették el a menetleveleket, amelyek idén Mesehősökről szóltak. A kreatívabbak még csapatindulót is költöttek, vagy plakátot készítettek a választott mesehősről.

A reggeli gyülekező után ismertettük a mai programot, s útnak indultunk egy jó hosszú túrával a falu sportpályájára.

Őszi kirándulás 2017

Bővebben...

Őszi kirándulás 2017 felső

2017. szeptember 27-én, szerdán megtartottuk a hagyományos őszi kirándulásunkat a sportpályára. Eltérve a szokásainktól nem mindjárt az állomásokra igyekeztek iskolánk tanulói, hanem a hetedikesek HATÁRTALANUL pályázat során megnyert felvidéki kirándulásukról nézhettek meg egy egyórás ismertetőt.

Őszi kirándulás 2017

A témanapról szóló ismertető ide kattintva elérhető!

Bővebben...

Eredmények

Őszi gesztenye- és papírgyűjtés

Október 9-én gesztenyegyűjtést szerveztünk az iskolában. A dunaföldvári felvásárló gyógyszer és krém alapanyagként hasznosítja ezt az egyébként nálunk eddig hasznosítatlan termést. Akasztó területén nem sok vadgesztenyefa van, ennek ellenére a gyerekeknek sikerült 1050 kg-ot összegyűjteni. A gyerekek és a szülők szorgos kezei hihetetlen mennyiségű zsákot töltöttek meg gesztenyével. 25 forintot kaptunk kilogrammjáért. Az osztályok megkapták a munkájukért járó összeget, melynek felhasználásáról közösen döntenek.

Bővebben...

   
© Akasztói Általános Iskola