Látogatóink  

Jelenleg 4 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Szavalóverseny 2023 iskolai forduló

Az akasztói Kunszt József Katolikus Általános Iskola 2023. november 13-án rendezte meg helyi szavalóversenyét, ahol Kiss Benedek védnökségével látta vendégül a versszerető diákokat, felkészítő tanáraikat és szüleiket.

szavalóverseny

A szavalóverseny mindig nagy élmény a versenyzőknek, a közönségnek a zsűritagoknak egyaránt. Ez a nap nemcsak a vers ünnepe, hanem attól volt még különlegesebb, hogy versenyünk névadója, Kiss Benedek az idei év márciusában ünnepelte 80. születésnapját.

Versmondó délutánunk megnyitójában nemcsak a költészetről, a versek varázslatos erejéről esett szó, hanem névadónkról, Kiss Benedekről is hallgathattunk érdekességeket, újdonságokat.

14 alsó és 10 felső tagozatos diák vett részt a megmérettetésben. A tanulók természetesen Kiss Benedek verseket szavaltak kötelezőként, amely alsósoknál az Ősz dala, felsősöknél pedig a Hegyek, puszták, rétek c. költemény volt.

A résztvevők szabadon is választhattak leginkább hozzájuk illő verset, melyet élettel töltöttek meg, mélyen átélve éltették azokat. Mindenki nagyon fegyelmezettem, komolyan vette feladatát és gondosan felkészülve közvetítette a költők üzenetét a hallgatóság felé.

A zsűri tagjai a következők voltak:

Horváth A. Gézáné a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola intézményvezető helyettese, aki az elnöki feladatokat vállalta. Az ő munkáját segítette Turán Istvánné, a Kiskőrösi Petőfi Sándor Városi Könyvtár korábbi igazgatója és Endrődiné Turú Erzsébet, iskolánk volt történelem- magyar szakos tanára.

szavalóverseny

A szakmai zsűri döntése alapján a díjazottak névsora a következőképpen alakult:

Alsósoknál:

  1. Poloznyik Norina  3. a  (Mentovics Éva: Szerencse, hogy csaj vagyok)
  2. Szilágyi Luca  2. b          (Juhász Magda: Álomhajó)
  3. Takács Emília  1. b        ( Mentovics Éva :A pitypang álma)

Felsősöknél:

  1. Lajkó Liza 5. a   (Petőfi Sándor: A tavaszhoz)
  2. Turú Tímea 6.a   (Petőfi Sándor: Csokonai)
  3. B. Nagy Luca 6.a  (Radnóti Mihály: Nem tudhatom)

 

A helyezettek értékes könyvjutalomban részesültek, de senki sem távozott üres kézzel.

Áldozatos munkájáért cserébe, a szervezők minden résztvevőnek kedveskedtek egy maguk által készített ajándékkal. Az őszi kis kosárkához egy könyvjelző is járt mindenkinek.

Délutánunk záró gondolataiban, arra bíztattuk a diákokat, hogy ne csak ezeken a napokon találjanak rá a versekre, szeressék az irodalmat, a boldogság egyik fő forrását.

szavalóverseny

szavalóverseny

 

szavalóverseny

szavalóverseny

szavalóverseny

szavalóverseny

szavalóverseny

szavalóverseny

szavalóverseny

Feketéné Csatai Bernadette

Kugelman Edit

Lesch Tünde

szervezők

A képek ide kattintva megtekinthetőek!

   
© Akasztói Általános Iskola