Látogatóink  

Jelenleg 11 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Veni Sancte 2020

A hosszúra nyúlt szünet után nagy izgalommal gyülekeztünk 2020. augusztus 31-én délután, az iskola udvarán. Az osztályok, a járványügyi előírásokat betartva egyes oszlopban vonultak be iskolánk zászlaja után a templomba. A padokban is egymástól kellő távolságot tartva foglaltak helyet a tanulók.

Veni Sancte

Bővebben...

Mária napi búcsú 2020

Szeptember 8. Szűz Mária születésének ünnepe, népies elnevezéssel Kisboldogasszony.

Az akasztói templom ekkor ünnepli a búcsú ünnepét.

Búcsú

Bővebben...

Táskaszentelés 2020

Már hagyományossá vált, hogy minden iskolai tanév elején az első osztályos gyermekek elhozzák iskolás táskájukat a templomba, és benne a legnehezebbnek vélt tantárgy könyveit, hogy kérjék Isten áldását és Jézus segítségét, hogy „Könnyebb legyen, és jobban menjen a tanulás.”

táskaszentelés

Bővebben...

Fenntarthatóság témahét 2020

A 2020-as évben a rendkívüli helyzet miatt a tavaszi Fenntarthatósági Témahét őszi időpontban került megrendezésre, melyhez október 2. hetében iskolánk is csatlakozott.

fenntarthatóság

Bővebben...

Terményáldás 2020

Termény megáldás

Hívő magyar népünk mindenkor mélyen átérezte, hogy minden jó az Istentől származik, és mindenért neki tartozunk hálával. Isten legnagyobb ajándéka a föld termése, a gyümölcsök és a mindennapi kenyér, amelyért a legszebb imádságban, a Miatyánkban naponta imádkozunk.

terményáldás

Bővebben...

Rózsafüzér 2020

Közös Rózsafüzér imádkozás

rózsafüzér 

Kedves Barátaim! A 2020-as év és talán az egész évtized a „korona-évként“ fog bevonulni a történelem-könyvbe. A történelem folyamán még sohasem fordult elő egy ilyen jellegű, az egész világon elterjedő egészségügyi és az egész létet megingató válság. A járvány mértéke túllép mindent, amit az emberiség eddig megélt. Az egész világ ki volt és még mindig ki van szolgáltatva egy láthatatlan vírusnak, amely emberek százezreit rántotta a halálba, és pusztító, nagyrészt még előre nem látható gazdasági és szociális következményeket okozott. A világunk már nem ugyanaz, mint azelőtt volt, és ami azelőtt természetes volt, többé már nem az.

Bővebben...

2020. október 23.

A hosszú hétvége miatt csütörtök délután került sor az ünnepi megemlékezésre az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulójáról.

október 23.

Ünnepi műsorunk vázát az események sorrendjére épült visszaemlékezések, írók, költők vallomásai alapján állítottuk össze. Iskolánk 7.b osztályos tanulói: Alexa Szebasztian Márk, Endrődi Ágoston, Ludascher Dániel Gyula, Pecznyik Petra, Ujvári Lili, Zeleszkó Réka tolmácsolásában idéztük fel az október 23-mal kezdődő és november 4-gyel végződő drámai, sorsdöntő pillanatokat, emlékeztünk a demokráciáért, szabadságért küzdő hősökre.

Bővebben...

Bolyai csapatverseny 2020

Iskolánk az idei évben is benevezett a Bolyai csapatversenyekre, melyen számos szép eredményünk született.

Sajnos az ünnepélyes díjátadás elmaradt a vírus miatt, de így is nagyon büszkék vagyunk diákjainkra, akik dobogós helyezéseket értek el a rendkívüli körülmények ellenére.


A Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulóján a "Matektudósok" csapatban a harmadik osztályosok I. helyezést értek el.

A csapat tagjai: B. Nagy Luca, Danis Patrik, Németh Anna, Turú Tímea

Felkészítő tanáruk: Juhászné Budai Erzsébet

Bolyai verseny

Bővebben...

TEKO verseny

A kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum által megrendezett TEKO Olimpia is szép eredménnyel zárult részünkről.

Szabó Martin 8.a osztályos tanuló az Internetes Angol nyelvi Versenyen

I. helyezést ért el.

Felkészítő tanára: Klajkóné Vén Krisztina.

Gratulálunk a szép eredményhez!

TEKO

Bővebben...

Mikulás az iskolában 2020

Az idei évben is nagy lelkesedéssel várták diákjaink az intézményünkbe látogató Mikulást. Bár a vírushelyzetre tekintettel nem ünnepelhettünk közösen a templomban, de így osztálykeretben is meghitt és emlékezetes délelőttöt tölthettek el együtt a gyerekek.

Mikulás

Bővebben...

   
© Akasztói Általános Iskola