Látogatóink  

Jelenleg 12 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Ovisok vendégségben 2024

2024. március 26-án leendő első osztályosok látogattak el a 4. b osztályba. Iskolánk évről évre tavasz tájékán szeretettel fogadja az óvoda nagycsoportosait megkönnyítve ezzel az iskolai beilleszkedést.

A játékos foglalkozások célja, hogy a nagycsoportos óvodások megismerhessék a leendő elsős osztályfőnöküket, valamint a gyermekeknek lehetőségük van kötetlenebb formában barátkozni a gondolattal, hogy jövőre már iskolába fognak járni.

ovisok

A közelgő ünnep kapcsán a komplex foglalkozás „Húsvéti nyuszi” témában zajlott. Igyekeztünk olyan összetett foglalkozást tartani a gyerekeknek, amiben még kicsit ovisok maradhattak, de belecsempésztünk egy kis matematikát, figyelemfejlesztést, sőt még írás előkészítést is.

A kezdetben megszeppent kicsik hamar feloldódtak, s mindvégig nagyon ügyesen, aktívan és kitartóan dolgoztak.

ovisok

ovisok

A találós kérdés után a húsvétról beszélgettünk, bővítve ezzel ismereteinket, szókincsünket.

Majd a „minimatek” következett, ahol a mezőn ugrándozó nyuszikat számlálgattuk ötös számkörben.

ovisok

ovisok

Ezután írás előkészítésként vastag színesekkel nyuszikat vezettünk el hímes tojásokhoz. Majd megkerestük az elrejtett tojásokat a feladatlapon és a tanteremben is.

Minden kisgyerek boldogan festette ki a megtalált műanyag tojását.

A szülők és a negyedikes diákok segítségével tojás mögött rejtőzködő nyuszik is készültek, amit aztán a gyerekek haza is vihettek.

ovisok

ovisok

ovisok

ovisok

ovisok

ovisok

Játékos foglalkozásunk az iskola sportcsarnokában folytatódott, ahol bemutattuk milyen is nálunk egy „minitesi”. A sokat által kedvelt szoborjáték után, a jól ismert „Tűz, víz, repülő”, végül az „Atomok” c. játék következett. Minden gyermek boldogan részt vett a mozgásos játékokban.

ovisok

 

A foglalkozás zárásaként az ovisok és az iskolások együtt táncolták el a nyuszitáncot, ahol nyuszijelmezbe is öltözhettek.

ovisok

Persze a leendő iskolások nem tértek haza üres kézzel, csokitojással megrakott kis kosárkával engedtük útnak őket.

ovisok

ovisok

A délelőtt gyorsan elszaladt.  Jó érzés volt látni a csillogó szemeket, ahogy velünk együtt énekeltek, mondókáztak, rajzoltak, számoltak.

Bízunk benne, hogy a gyermekek tudásvággyal telve, kíváncsian, örömmel jönnek majd az iskolába.

Köszönjük, hogy jelenlétükkel megtisztelték iskolánkat.

ovisok

A képek ide kattintva megtekinthetőek!

   
© Akasztói Általános Iskola