Látogatóink  

Jelenleg 8 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Ünnepélyes tanévnyitó 2016

"Tanulni kell

a hétfőt, keddet, pénteket,

a szavakat, mert édesek.

Tanulni kell magyarul és világul,

tanulni kell mindazt, ami kitárul,

ami világít, ami jel:

tanulni kell, szeretni kell."

Tanévnyitó ünnepség

Bővebben...

Táskaszentelés 2016

A katolikus egyház minden évben szeptember utolsó vasárnapján megünnepeli a Szentírás napját, ebből az alkalomból Kiss István plébános megszentelte az iskolatáskákat a bennük levő legnehezebben tanulható tankönyvekkel együtt.

Táskaszentelés

Bővebben...

Őszi kirándulás alsó tagozat 2016

Az őszi kirándulás az idén is megrendezésre került az iskolánkban. 2016. szeptember 27-én reggel az iskola udvaron gyülekeztünk, majd egy gyors osztályonkénti versenyfutással bemelegítettünk a szokásostól eltérő hosszabb túrára. A hagyományos útvonalról letérve egy kerülő úton- a Stadler Stadion felé - jutottunk ki a focipályára. A szép őszi időben tábort vertek a gyerekek, míg a pedagógusok előkészítették az akadálypályákat.

Őszi kirándulás

Bővebben...

Őszi kirándulás felső tagozat 2016

A keddi napon egy nagyon izgalmas és szórakoztató napot töltöttünk együtt a gyerekekkel. Ezen a napon  a gyerekeknek a történelmi és az irodalmi tudásukra volt szükség a játékos vetélkedő során. Állomásokon keresztül kellett teljesíteni a feladatokat, 5 állomáson kellett átverekedniük magukat. Különböző feladatok voltak.

Őszi kirándulás

Bővebben...

Rózsafüzér ima

2016. október 18-án iskolánk diákjaival csatlakoztunk az egész világot átölelő kéréshez: melynek keretében összegyűltünk az aulában és közösen imádkoztuk a rózsafüzért a világ békéjéért és az egységért.

Rózsafüzér ima

Bővebben...

2016. október 23.

"... te kicsi ország,

el ne felejtse, aki él,

hogy úgy született a szabadság,

hogy a pesti utcán hullt a vér."

október 23.

Bővebben...

Ovisok az elsősöknél 2016

2016. október 27-én délelőtt 9 órakor nagycsoportos óvodások látogattak el az első osztályba.

Iskolánk évről évre nagy szeretettel fogadja a leendő kis elsősöket akár évente többször is, megkönnyítve ezzel az iskolai beilleszkedést.

Ezen a szép őszi napon nagy izgalommal várták elsős diákjaink, hogy pár hónap elteltével, újra találkozhassanak régi pajtásaikkal. Nagy volt a boldogság a gyermekek arcán, mikor egykori barátok, testvérek találtak egymásra.

Ovisok látogatóban

Ovisok látogatóban

Bővebben...

Iskolai szavalóverseny 2016

November 21-én bonyolítottuk le a már hagyományosan megrendezésre kerülő Kiss Benedek Szavalóverseny iskolai fordulóját. Idei témaválasztásunkat a természet csodáihoz kötöttük, ehhez kapcsolódtak Szabóné Lesch Tünde bevezető gondolatai, aki ezután ismertette a lebonyolítás rendjét. Két első osztályos tanuló Csengődi Róza Ramóna és Suhajda Gitta Napsugár egy verssel segített a jelenlévőknek a ráhangolódásban.

Iskolai szavalóverseny

Bővebben...

Advent 1. vasárnapja

Advent2016. november 28-án hétfőn reggel iskolánk aulájában gyülekeztünk. Solti Kálmán igazgató úr röviden beszélt nekünk az adventi várakozásról és felkészülésről a karácsonyi ünnepekre, Jónás Rebeka szavalata után Sutus Lóránt meggyújtotta az adventi koszorú első lila gyertyáját, mely a hitünket jelképezi. A katolikus szimbolika szerint az első gyertya utal Ádámra és Évára – mint akiknek elsőként ígérte meg Isten a megváltást.

Bővebben...

Advent 2. vasárnapja

Advent 2.

2016. december 5-én reggel Faragó Liza szavalatával kísérve Bogdán Eszter meggyújtotta az adventi koszorúnkon a második lila gyertyát, amely a reményt szimbolizálja.

Bővebben...

   
© Akasztói Általános Iskola