Látogatóink  

Jelenleg 15 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Zenés áhítat 2023

Advent a várakozás csendje, nyugalma. Rohanó világunkban ebből van a legkevesebb. Ezért olyan értékes, ha a nyugalmat, békességet sikerül megteremteni a környezetünkben, s legfőképp magunkban.

„Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár.” Pilinszky János adventi gondolataira rímelve egy elcsendesedő karácsonyi zenés áhítatra invitált bennünket Kiss István atya december 17-én délután a templomba.

zenés áhítat

A téli sötétségből indulva egyre világosabb és ragyogóbb fénnyel telt meg a templom, ahogy a Megváltó születése is fényessé varázsolta a szürke hétköznapokat. Az atya nyitó beszéde után Csupor Balász orgonaművész aláfestő zenéjére Ujváriné Lengyel Éva igazgatónő tolmácsolta adventi gondolatait.

Majd Zsebics Ilona karnagy gyönyörű énekhangja töltötte meg a templom csendjét. Adventi versekkel örvendeztetették meg a hallgatóságot Csengődi Róza és Tóth Johanna 8. osztályos tanulók. Gubánné Líbor Ildikó a karácsony igazi lényegét ragadta meg a Karácsonyi szeretethimnusz közvetítésével. Zsebics Ilona és Csupor Balász művészi előadása színesítette a bensőséges hangulatú versek, gondolatok felolvasását.

 zenés áhítat

zenés áhítat

zenés áhítat

Iskolánk zenész tanulóiból alakult kamarazenekar Fuchs Attila karnagy vezetésével vidám és meghitt karácsonyi zenéket adott elő.

zenés áhítat

zenés áhítat

A műsor zárásaként a 2. évfolyamos tanulók a Betlehemi éjszaka című darabot játszották el Andriska Marianna és Juhászné Budai Erzsébet felkészítésével. A Jézus születését megidéző történet gondolatban és érzésben is elvezette a hallgatóságot a fény és az öröm felragyogásához.

zenés áhítat

zenés áhítat

 

zenés áhítat

 zenés áhítat

A képek ide kattintva megtekinthetőek!

   
© Akasztói Általános Iskola