Látogatóink  

Jelenleg 14 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Elsőáldozás 2023

Az elsőáldozás minden keresztény gyermek életében jelentős állomás, hiszen ez alkalommal találkoznak először az Oltáriszentségben jelen lévő Jézussal. Erre a találkozásra együtt készülnek fel a tanév folyamán hittan órákon imádságok, Jézusról szóló ismeretek elsajátításával és a szentgyónással.

elsőáldozás

Intézményünk életében kiemelt jelentőségű és szépségű az elsőáldozó szentmise. Május 21-én 18 negyedik évfolyamos tanuló fogadta be Jézus testét az ünnepi ceremónián. A lelki tisztaságot jelképező fehér ruhákban az iskola épületéből vonultak át a templomba a diákok. A megilletődött elsőáldozókat versekkel és imával köszöntötték a szertartás szereplői. Az áldozás előtti közös ima után vehették magukhoz a gyermekek a megszentelt ostyát. Az ünnepi hangulatot tovább emelte, amikor egy szál rózsával a kezükben megköszönték az édesanyjuk, szüleik áldozatos szeretetét, gondoskodását, amellyel nevelték, támogatták őket.

A szentmise után ünnepélyes agapé következett az iskolában, ahol a szépen megterített asztal mellett már családias körben és oldottabb hangulatban fogyaszthatták el reggelijüket a diákok.

elsőáldozás

elsőáldozás

 elsőáldozás

elsőáldozás

elsőáldozás

elsőáldozás

elsőáldozás

elsőáldozás

elsőáldozás

 elsőáldozás

A képek ide kattintva megtekinthetőek!

   
© Akasztói Általános Iskola