Látogatóink  

Jelenleg 6 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Terményáldás 2022

Megérkezett az ősz, október első vasárnapján ( 2022.10.02. ) történik a termények megáldása. Beértek a gyümölcsök, a zöldségek. A hívő magyar nép ezer éven keresztül mélyen átérezte, hogy minden jó az Istentől származik, és mindenért neki tartozunk hálával.

Isten legnagyobb ajándéka a föld termése, a gyümölcsök, és a mindennapi kenyér amelyért nap, mint nap a Mi Atyánkban imádkozunk.

Terményáldás

A gondviselő Isten ebben az esztendőben is megadta számunkra a terményeket, ezért jelképesen minden beért gyümölcsből, zöldségből az oltár elé helyeztük a legszebbet, hogy őseink szent hagyománya szerint hálát adjunk, és kérjük az Isten gazdag áldását a föld minden termésére.

Terményáldás

Terményáldás

Terményáldás

Terményáldás

Terményáldás

Terményáldás

Terményáldás

Így imádkoztunk: Kérünk Istenünk! Áldd meg ezeket a gyümölcsöket, ezt a sokféle eledelt és a mindennapi kenyeret, amelyet tőled kaptunk, hogy az emberi nem fenntartására és üdvösségére szolgáljon. Szent neved segítségül hívására adj testi erőt és lelki oltalmat mindazoknak, akik ebből táplálkoznak, hogy általuk üdvösséget nyerjenek, Krisztus, a mi Urunk által.

Terményáldás

Terményáldás

 

A képek ide kattintva megtekinthetőek!

   
© Akasztói Általános Iskola