Látogatóink  

Jelenleg 13 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Rózsafüzér 2020

Közös Rózsafüzér imádkozás

rózsafüzér 

Kedves Barátaim! A 2020-as év és talán az egész évtized a „korona-évként“ fog bevonulni a történelem-könyvbe. A történelem folyamán még sohasem fordult elő egy ilyen jellegű, az egész világon elterjedő egészségügyi és az egész létet megingató válság. A járvány mértéke túllép mindent, amit az emberiség eddig megélt. Az egész világ ki volt és még mindig ki van szolgáltatva egy láthatatlan vírusnak, amely emberek százezreit rántotta a halálba, és pusztító, nagyrészt még előre nem látható gazdasági és szociális következményeket okozott. A világunk már nem ugyanaz, mint azelőtt volt, és ami azelőtt természetes volt, többé már nem az.

A vírus határozottan szemünk elé idézte sebezhetőségünket, mulandóságunkat és korlátainkat. Minden bevezetett óvintézkedés és megelőző magatartási szabályozás ellenére mindenütt elterjedt egy általános félelem-érzés, tanácstalanság és tehetetlenség. Bár a világjárvány idejét nagy szolidaritás, odaadó szolgálat és figyelemreméltó szociális összetartás jellemezte, a vírus valójában mégis elválasztott és elszigetelt bennünket egymástól. Az a kísértés fenyeget bennünket, hogy a másikban ne Isten arcmását lássuk, hanem veszélyforrást, egy esetleges vírushordozót. Minél hosszabban tart az egészségügyi válság és hatásai – és további csapások és háborúk sem szűnnek meg a jövőben -, annál inkább meg kell mutatkozzék valódi emberségünk. Ám az emberségesség Isten nélkül már előre vesztésre lenne ítélve. Jövőnk szempontjából halálos lenne azt gondolni, hogy Istennek semmi köze a vírushoz, a betegségeinkhez és ínségünkhöz, és hogy végeredményben nem is tud mit tenni ellenük. Ezért szeretnénk benneteket idén is meghívni arra, hogy október 18-án vagy 19-én (ha a rózsafüzért iskolában vagy óvodában imádkozzátok a gyermekekkel, hiszen október 18. idén vasárnapra esik) vegyetek részt az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért“ elnevezésű, egész világot átölelő imakezdeményezésben. Ez az egész világot átölelő közös rózsafüzér imádság a gyermekekkel a szeretetbe és Isten oltalmába vetett új reménnyel kell eltöltsön bennünket, amelyeket Isten az Édesanyja által szeretne nekünk ajándékozni. (Mauro Piacenza bíboros)

Az akasztói Kunszt József Katolikus Általános iskola is csatlakozott a felhíváshoz, és az 50 kiválasztott gyermekkel közösen imádkoztuk a Rózsafüzért a templomban.

rózsafüzér

rózsafüzér

rózsafüzér

rózsafüzér

rózsafüzér

A képek ide kattintva megtekinthetőek!

   
© Akasztói Általános Iskola