Látogatóink  

Jelenleg 4 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Advent 3. vasárnap

Advent 3. vasárnap 

Aranyosi Ervin: Advent – harmadik gyertya

Advent, harmadik vasárnap
örömgyertyát gyújtunk,
rózsaszínre vált a lelkünk,
nem nyomaszt a múltunk.

Közeledik a Karácsony,
öröm gyúl lelkünkben,
a szeretet és a hála
vendég életünkben.

Az Adventi várakozást
még az is fokozza,
hogy minden nap, a Karácsonyt,
még közelebb hozza.

A szeretet ünnepére
készül minden lélek.
Három gyertya lángja fénylik,
s hálatelt az ének.

Hétfőn (december 14.) reggel meggyújtottuk adventi koszorúnk harmadik gyertyáját. Színe  rózsaszín, amely az örömöt szimbolizálja. Gaudete (örvendjetek!) vasárnap, kiemelkedik a többi közül, ádvent második felének kezdetét jelzi.

A harmadik héten, amikor felgyulladnak immár három gyertya lángjai, arra a világosságra gondolhatunk, ami a pásztorokat is megvilágította. Eljött a világ világossága, és a sötétségből szabadulást hozott mindannyiunknak.

Advent harmadik vasárnapján egy fehér ragyogó angyal jön le a földre. Jobb kezében egy fénysugarat tart, amelynek csodálatos ereje van. Odamegy mindenkihez, akinek tiszta szeretet lakik a szívében, s megérinti fénysugarával. Azután a fény ragyogni kezd az emberek szemében, s elér a kezükhöz, lábukhoz és egész testükhöz. Így még az, aki a legszegényebb, legszerencsétlenebb az emberek között, az is átalakul, s megszállja a béke, a tiszta szeretet és a boldogság érzése.

A három gyertya minden irányból képes körülvenni a sötétséget és kiáltani felénk és minden ember felé, hogy le fogunk győzni mindent, ami fekete, mindent, ami rossz. Mert úgy szeretnénk már örökké világosan látni, örökké világosan gondolkodni, örökké világosan cselekedni!

Adventi koszorúnk gyertyáit Endrődi Kíra gyújtotta meg.

Advent 3. vasárnap

Advent 3. vasárnap

Advent 3. vasárnap

Advent 3. vasárnap

Advent 3. vasárnap

Advent 3. vasárnap

Advent 3. vasárnap

 

 

   
© Akasztói Általános Iskola