Látogatóink  

Jelenleg 1 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Úrnapja 2018

A húsvéti ünnepkört lezáró Pünkösd ünnepe után, az Egyház hitünk legnagyobb misztériumait ünnepli. Pünkösd utáni vasárnapon a Szentháromság titkáról elmélkedik a hívő közösség, a második vasárnapon pedig Úrnapja, vagyis az Oltáriszentség, Jézus Krisztus Szent Testének és Vérének ünnepe van. Ez az idei esztendőben június 3-ára esett.

Úrnapja

 

Igaz, hogy az Oltáriszentséget (görögül Eucharisztiát) Jézus nagycsütörtökön este alapította, de a nagypénteki események (Jézus szenvedése és kereszthalála) miatt nem tudjuk igazán megünnepelni és átélni ezt a misztériumot, ezért külön van egy vasárnap, amikor nemcsak a templomban imádjuk, hanem a külvilágnak is megmutatjuk Jézus valóságos jelenlétét a kenyér színe alatt.

Úrnapja

Úrnapja

Úrnapja

Úrnapja

Úrnapja

Úrnapja

Úrnapja

Úrnapja

Az ünnepi szentmise után az Oltáriszentséget díszes monstranciában (Úrmutató) körbehordozzuk a település utcáin, és négy helyen, előre elkészített szebbnél szebb oltároknál imádkozunk, és szentségi áldásban részesülünk. A négy oltár jelképezi a négy égtájat, vagyis a világ minden pontját.  Mindig az adott évben először a szentáldozáshoz járult gyermekek fehér ruhában, virágszirmot szórnak az Oltáriszentség előtt az úton, a tisztelet és hódolat jeleként. A hívek énekkel és imával kísérik a szentséget. A szertatás zárásaként, visszaérkezve a templomba a Te Deum eléneklésével fejeződik be a hódolat az Oltáriszentség előtt.

Úrnapja

Úrnapja

Úrnapja

Úrnapja

Úrnapja

Úrnapja

Úrnapja

Úrnapja

Úrnapja

Úrnapja

A képek ide kattintva megtekinthetőek!

   
© Akasztói Általános Iskola