Látogatóink  

Jelenleg 4 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Hittanos kirándulás 2023

A nyár első napján június 1-jén 52 tanulóval indult a hittanos kirándulócsoport Székesfehérvárra. Kiss István atya szervezésében az elsőáldozó negyedikesek és a húsvéti lelki napon legkiválóbban teljesítő diákok kelhettek útra a jutalomkirándulás keretében.

hittanos kirándulás

Első állomásuk a Szent István székesegyház és a Szent Imre templom megtekintése volt. A gyönyörűen díszített monumentális építmény lenyűgözte a diákokat. Az atya röviden bemutatta a székesegyház történetét, majd a hálaadó imát követően a csoportok kettéváltak. A felsős diákok az Egyházmegyei Múzeumban az interaktív tárlatvezetés során megismerkedtek a jelentősebb egyházi személyekkel, történetükkel. A kiállítás nagytermében Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre herceg ereklyéit is megtekinthették. Az alsósok addig a barokk stílusú Ciszterci templomban csodálhatták meg a gazdag belső díszítést és a rokokó stílusú bútorzatot.

hittanos kirándulás

Délben a főtéren egy különleges órajáték látványa és hangja varázsolta el a diákokat. Az órajáték csilingelő hangját követően a magyar történelem legendás királyi személyiségei jelentek meg, egyedülálló élmény nyújtva ezzel a nézőknek.

hittanos kirándulás

 hittanos kirándulás

A délelőtti program lezárása egy hűsítő fagyizás volt, melyet az árnyas fák alatt megpihenve töltöttek el a kirándulók Kiss István atya meghívása jóvoltából.

A délután egy remek programmal folytatódott, a Hetedhét Játékmúzeumban mindenki visszautazhatott az időben több évtizedet és egy kivételes játékgyűjteményt nézhetett meg a múlt századból. A múzeum másik termében Réber László grafikus rajzait, híres meseillusztrációit tekinthették meg. Itt már alakalom nyílhatott igazi játékra is, hiszen a teremben kicsik és nagyobbak is önfeledten társasozhattak, kirakózhattak, mesét hallgathattak.

Az ebédet a gyerekek kedvenc helyükön, a McDonald’s éttermében fogyasztották el.

 

hittanos kirándulás

A program lezárása a Bory-vár megtekintése volt. A vár különlegessége, hogy Bory Jenő szobrászművész és építészmérnök saját tervei és fantáziája alapján építette 40 nyáron keresztül. A vár helyiségeiben kortárs művészek, valamint Bory Jenő műalkotásait lehetett megcsodálni. Itt már alkalom nyílott egy kis ajándékvásárlásra, pihenésre a szép kertben.

Mindenki gazdag és tartalmas élményekkel térhetett haza, köszönet érte István atyának.

A képek ide kattintva megtekinthetőek!

 

   
© Akasztói Általános Iskola