Látogatóink  

Jelenleg 20 vendég és 2 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Őszi kirándulás alsó tagozat 2015

Hagyományainkhoz hűen idén is megrendeztük iskolánkban az őszi kirándulást, 2015. szeptember 18-án.

A nyarat idéző melegben az iskolaudvarról indultak az osztályok a focipályára, ahol a szorgos szülők már előkészültek a bográcsos paprikás krumpli főzéséhez. A gyerekek kötetlen játéka alatt a szervezők előkészítették a 8 állomásból álló versenypályát.

Őszi kirándulás 2015 Őszi kirándulás 2015

Az első osztályosok a tanító nénikkel játékos sorversenyeken, váltóversenyeken vettek részt.

Őszi kirándulás 2015

A 2. 3. és 4. osztályosok vetélkedése forgószínpadszerűen zajlott a különböző állomásokon. Az első akadály a golyókereső volt, ahol a kijelölt térben elrejtett 20 golyót kellett a bekötött szemű gyerekeknek megkeresni, a többiek iránymutatása alapján.  A második állomáson azonos méretű gyufásdobozokba különböző számú, de azonos pénzérmék kerültek. A játékosoknak a súlyuk, vagy a hangjuk alapján növekvő sorrendbe kellett elhelyezni a dobozokat. A következő állomás a hajótöröttek ügyességét tette próbára: szigeteket kellett képezni karikákkal, hogy minél hamarabb átjussanak a folyón. A zsákban futás most is nagy népszerűségnek örvendett, feledhetetlen perceket okozva a játékosoknak. A sok ügyességi verseny mellett egy kis fejtörésre is szükség volt, hisz az ötödik állomáson szellemi versengés folyt, érdekes, játékos feladatokkal. A gátfutáson már kipróbált technikával vettek részt a játékosok, hiszen tavaly is szerepelt a versenyszámok között, szinte mindenkinek sikerült hibátlanul lefutnia a távot. A páros labdaszorító versenyben és karika átvivő játékban mindenki kipróbálhatta, hogy mennyire tud összhangba kerülni a párjával, mert együtt kellett eljutniuk a célig.

Őszi kirándulás 2015

A szórakoztató versenyek után a gyerekek újból birtokba vehették a pályát, de sokan inkább a fák alatt hűsöltek a nagy melegben. A bográcsos ebédet elfogyasztva egy kis sütivel is kedveskedtek az anyukák, majd eredményhirdetés következett.

A legeredményesebbnek a 4.a. osztályosok Ügyes őszi sportolók nevű csapata bizonyult. Második helyezést ért el a 3. b. osztályosok Tacsi-pacsi csapata, valamint dobogós helyezést tudhat magáénak a 4. b. osztály Indiánok nevű csapata is. De hogy azok sem kedvetlenedjenek el, akik esetleg nem nyertek, ajándékba egy-egy müzli szeletet kapott minden résztvevő.

Őszi kirándulás 2015

Az idő hamar elszaladt, de kellemesen elfáradva, kipirosodva, élményekkel megtelve tértünk vissza az iskolához.

A kiránduláson készült képek ide kattintva megtekinthetőek!

Gubánné Líbor Ildikó

Endrődi Mária

Szabóné Lesch Tünde

szervezők

 

   
© Akasztói Általános Iskola