Látogatóink  

Jelenleg 2 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Családi nap

családi nap2013. május 11-én, szombaton tartottuk iskolánkban a Családi napot. Jó hangulatban, sok látnivalóval, kreatív tevékenységekkel, sportolási lehetőségekkel vártuk diákjainkat és a velük együtt idelátogató szülőket.

 

A napot közös, zenés bemelegítő gimnasztikával kezdtük, majd egy érdekes és izgalmas bemutatót láttunk az Állampusztáról érkezett 13 fős akciócsoporttól, akik idomított kutyáikkal együtt jöttek el hozzánk.

családi napCsaládi napCsaládi napCsaládi nap

 

 

 

A honfoglaláskori magyarok életmódjukból fakadóan kiváló lovasíjászok voltak. A gyerekek Hubert János és Ujvári Gábor segítségével kipróbálhatták ennek az ősi fegyvernek a használatát, célba lőhettek a ma már csak sporteszközként számon tartott fegyverrel.

ÍjászatÍjászatÍjászat

ÍjászatÍjászatÍjászat

Az udvaron lehetősége volt mindenkinek a kerékpáros ügyességét felmérni kétféle nehézségű pályán, vagy akár fejleszteni is, ha kedve támadt többször végig menni az akadályok között.

Kerékpáros verseny

Megemlékeztünk a Madarak, fák napjáról is. Kósa Gyula madárodúk készítését mutatta be, közben sok új, érdekes dolgot tudhattunk meg védett madarainkról. Egy  előadás is elhangzott a Kolon-tavi madárgyűrűzésről nagyon sok képanyaggal, amit Madarász Boglárka tartott . Mind a ketten a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tagjai, elkötelezett természetvédők.

Madárodú készítésMadárodú készítésMadárodú készítés

A tantermekben eközben kavicsot festhettek, bőrből virágdíszt készíthettek, aszfaltkrétával képeket rajzolhattak a gyerekek. Szülők segítségével egyedi, fantasztikus maszkok készültek azoknak, akik kedvet kaptak az arcfestéshez.

KézművesKézművesKézműves

A tornacsarnokban osztályok közötti futball bajnokság zajlott.

11 órakor a másodikos kistűzoltók Rátkai Viktor és Juhász Bence vezetésével bemutatták nekünk, hogy mennyire  gyakorlottan, és felkészülten helyt tudnának állni tűzoltás esetén, és tisztában vannak a tűzoltás szabályaival.

Ha valaki megéhezett, az iskolai konyha udvarában felállított sátor alatt sütött lángossal és pannakukával enyhíthette éhségét. A sütés-főzéshez Tóth Istvánné Erzsi néni régi konyhásunk adta a szaktudását. (A pannakuka régi hagyományos falusi étel, sűrű palacsinta tésztából készül, élesztő hozzáadásával, tájegységenként más-más elnevezéssel.)

MenüMenü

Köszönjük a sok segítséget, amit a Családi nap lebonyolításához nyújtottak:

Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet Műveleti csoportja

Bertáné Nagy Éva

Binszki Imre

Bogárominé Skuta Otília

Haskóné Suhajda Krisztina

Hubert János

Jeneiné Varga Ilona

Juhász Bence és Rátkai Viktor

Kalapos László

Kecskemétiné Tóth Edit

Madarász Boglárka és Kósa Gyula

Nagy Tibor, felesége és fiuk Fodor Dániel

Szlenicskó Éva

Torgyik Bettina

Tóth Istvánné Erzsi néni

Ujvári Gábor

Váczi Ferencné

 

A képek a galériában is megtekinthetőek!

Vezetőség

   
© Akasztói Általános Iskola